vineri, 21 iulie 2017

Kométa hlási veľkú posilu, v Brne bude hrať Tomáš Kaberle

Kaberle pochádza zo slávnej Kladne hokejovej rodiny a je odchovancom miestneho klubu Poldi. Práve tam začínal s extraligu, v roku 1998 odtiaľ odchádzal do NHL, pri výluke v sezóne 2004/05 tú odohral celú sezónu a pôsobil tu aj po návrate zo zámoria.

Kladno pred rokom spadlo do 1. ligy a Kaberle, ktorý sa predtým v kempe nepresadil do zostavy New Jersey, v ňom aj tak odohral časť sezóny a play-off. Predtým odpočíval v Toronte, kde žil s kanadskou partnerkou. Stredočeský celok sa však späť medzi českou elitu neprebojoval a Kaberle si v 37 rokoch ešte chce zahrať najvyššiu súťaž.

"Teraz sa s celou rodinou presťahujem sem do Brna," oznámil na pondelňajšej tlačovej konferencii v hale Rondo.

Slávny veterán podpísal v pondelok s Kometou ročnú zmluvu.Mieri tak za trénerom Aloisom Hadamczikom, ktorý má s celou hokejovou rodinou (okrem Tomáša Kaberleho sa preslávili aj jeho otec František a starší brat František) veľmi dobré vzťahy.

"Myslím si, že meno Kaberle nemusím predstavovať. Som veľmi rád, že sa do Komety podarilo priviesť tak skúseného beka, "vyhlásil Hadamczik, ktorý sa nedávno stal novým hlavným koučom brnenského celku.

" Verím, že Tomáš bude vedúcou postavou kabíny a že tímu dodá skúsenosti, "povedal niekdajší reprezentačný tréner. "S Tomášom sa dlhodobo poznám, spolupracovali sme spolu v reprezentácii. Hráča ako je on by chcel každý klub. Je to tvorivý obranca, jeho silnou stránkou sú presilovej hry.Tomáš do Brna neprichádza, aby dohral kariéru, ale preto, že chce niečo dokázať. "

Kaberle odohral v NHL 984 zápasov za Toronto, Boston, Carolinu a Montreal. V roku 2011 získal s Bruins Stanley Cup. V reprezentácii m� � zlato zo šampionátu vo Viedni 2005 a pod Hadamczikom získal bronz na olympiáde v Turíne 2006.

Kométa, klub s najväčšou podporou hokejových fanúšikov v Česku, patrí v extralige v posledných rokoch k najsilnejším tímom. V roku 2012 a 2014 hrala finále, tento rok vypadla v semifinále s neskorším majstrom Litvínovom.

"V play-off chýbal Brnu krôčik," uviedol Kaberle. "Verím, že v budúcej sezóne sa to podarí."

Kométa v pondelok vyráža na týždenné sústredenie do Vysokých Tatier.Bez Kaberleho, ktorý sa k tímu pridá na konci júla v príprave na ľade.

Brněnský klub jedná ešte o novej zmluve s ďalším veteránom, útočníkom Petrom tónom. "Mám o neho záujem a Petr má záujem hrať v Brne. Teraz je to o rokovaní medzi vedením a Petrom, či dôjde k dohode, "upozornil Hadamczik. "Verím, že Peter ostane. Potom by sme mali káder v podstate uzavretý. "


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu