vineri, 21 iulie 2017

Favoriti sa schovali "v závetrí". Potom vyrazili a triumf slávil Zarif

Dva najväčšie favoriti si to rozdali v závere hlavného závodu sobotňajšieho dostihového popoludní v Pardubiciach. Ryšiak Zarif s Jozefom Bartošom nakoniec ustrážili prvé miesto pred mohutne finišujícím hnedákom Zugorem s Martinom Liškom.

"Zarifa som jazdil v poslednej práci stavky online a nádherne som si zaskákali," rozprával pred odovzdávaním cien v paddocku tréner víťazného valacha Josef Váňa starší. "Ukázal, že je veľmi dobrý kôň. Zvlášť keď bol podporovaný takým džokejom, ktorý ho jazdil už skôr, "pochválil Váňa starší tiež Bartoša, svojho niekdajšieho priameho podriadeného.

Ako Zarif, tak Zugor pritom boli dlho" uprataní "medzi ďalšími koňmi a moc o nich nebolo počuť.Krátko po š tarte sa na čele pretekov zoradili Hegnus, Sapfó, Frasin, Vandual a Sokol a toto poradie sa priebežne len zľahka přesýpalo.

Na malom vodnom priekopy sa ku koňom vpredu pridal Hinton, ale hneď nato prišiel na Írskej lavicu jeho karambol. Zhodil Marcela Nováka a podobne tu skončil aj Jaroslav Myška, ktorý "zletel" z Hegnuse. Ďalší účastníci kolízii ustáli, ale niektoré z nich, vrátane Zugora, to zdržalo.

"Stálo ho to sily, musel potom dochádzať stratu.Tým pádom ho jazdec nemohol posunúť ešte ďalej, aby ho neutavil, "povedala Zugorova trénerka Lenka Horáková a dodala:" Keby nezostal na tej Írskej, tak by Zarifa v cieli ešte zatopil. "

Na Francúzskom skoku za lesom vodila kobyla Rain Magna s Janom Kratochvílom, na drop už bol prvý Peintre Abstrait s Lukášom Matuským. Sapfó s Janom odložili následne upadla na Veľkom vodnom priekopy. To už mieril nezadržateľne dopredu Zarif a za ním sa chystal na svoj veľkolepý nástup Zugor. Zarif ho však v cieľovej rovinke dokázal odraziť.

Džokej Bartoš sa potom stal spoločne so žiakom Jakubom Spáčil najúspešnejším jazdcom dňa - obaja dobyli dve prvenstvá. Zaujímavosťou rámcových dostihov bolo, že v dvoch prípadoch dosiahli na pódiové umiestnenie ženy.Barbora Málková bola s kobylou Macaone tretí v početnej konkurencii vo štvrtom dostihu a amatérka Veronika Řezáčová rovnako s kobylou White Angel druhá v siedmom, určenom pre mladých jazdcov.


stavkovanie online

stavky

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu